Om återhämtning

Dåligt samvete gör ingen människa glad, minsann! Men jag måste ändå säga att jag har dåligt samvete över hur jag tagit hand om min blogg och följare det senaste året. Eller snarare inte tagit hand om. Inte för att jag har några horder av följare på min blogg, men jag tycker trots allt att om man har en blogg med potentiella följare, ska man sköta om den. På samma sätt som att man ska ta hand om en trädgård, om man nu råkar ha en. Men det är en helt annan historia, som just idag känns rätt irrelevant med en decimeter snö som täcker gräset i Sörfjärden.

Året närmar sig sitt slut och det är dags att göra bokslut. Utöver att jag gör bokslut för Kata Ledarskap och kan konstatera att 2021 varit ett ”bra år”. Dubbelt så bra som 2020, till och med. Så gör jag i vanlig ordning ett mentalt bokslut inför det nya året. Jag gillar verkligen att se tillbaka på allt som skett och blivit till under året. Både för egen del och tillsammans med andra.

På Directa gjorde vi bokslut i samband med julavslutningen i form av egen och gemensam reflektion kring saker som vi är stolta över att vi åstadkommit tillsammans och för egen del. Detta var en övning som vi på HR Strategi, på PostNord gjorde till en vana vid varje halvårsslut. Vi satte postits längs med en tidsaxel över uppdrag som vi som team hade genomfört under året och saker som vi var stolta över. Det gav alltid en ”wow-effekt” och övningen tog jag därför med mig till Directa, där vi gjort varianter på samma övning.

Jag hade nu kunnat dela med mig av dessa stoltheter och genomförda uppdrag under året. Men jag väljer istället att berätta om en sak som jag är stolt över att ha bidragit till under året, nämligen återhämtning. Att ha bidragit till att en eller flera personer har upptäckt hur viktigt det är med återhämtning. Och hur lätt det är att glömma bort detsamma.

Jag har funderat rätt mycket över återhämtning under denna höst. Av olika skäl. Också för egen del. Därför blev jag extra glad när jag fick förfrågan om ett uppdrag som handlade just om återhämtning. Att tillsammans med chefer inom vården utforska och utveckla den egna förmågan till återhämtning.

När jag fick denna förfrågan gick jag in med hull och hår i förberedelserna. Detta är ju ett område som jag själv brinner för och som jag satt mig in i på olika sätt under många år. Både teoretiskt och praktiskt. Jag fick tusen och en idéer om hur jag skulle väva in OSA (Organisatorisk och social arbetsmiljö), teorier och modeller som Krav-Kontroll, SDT (Självbestämmandeteorin) och SCARF i upplägget. Övningar som mindfullness, pausgympa och andningsövningar dök också upp. För att inte tala om forskning kring sömn, kost, motion…Ja, ni hör ju! Så kom då själva dagen för uppstart i grupperna…

Vad jag snart insåg var att återhämtning som teoretiskt ämne eller ”aktivitet” var helt underordnat. I fokus stod istället att få en paus i jobbet, att träffa andra och dela erfarenheter och få en stunds egen reflektion och distans till vardagen. C´est tout!

Och jag tänkte…att jag aldrig lär mig. Efter alla dessa år. Det är så lätt att halka dit och utgå ifrån sina egna idéer, tankar och till och med behov (av att vara duktig, leverera, utveckla andra). Det är så lätt att glömma bort att det inte alls handlar om mig och mina behov, utom om dem och deras behov. Som kan se väldigt olika ut, men också ha gemensamma beröringspunkter.

Det kan tyckas självklart att vi som konsulter bara finns till för kundens, deltagarens eller klientens skull. Men det är lätt att tro att jag vet och förstår vad de behöver, bara genom att fråga och lyssna på det som sägs. Och att ”leverera” utifrån detta. Men många gånger finns det så mycket mer bakom orden. Efter alla dessa år av ledarskapsprogram på PostNord, då jag fascinerats av svaret på frågan: Vad är det viktigaste du tar med dig från dessa nio dagar? ”Att träffa andra i samma situation, att få dela erfarenheter och att få tid att reflektera själv och tillsammans med andra”. Happ!

Men allt det där andra då? Kompetenshöjningen som vi bidrar till genom verktyg, teorier och modeller. Är det oviktigt? Hade vi kunnat hoppa över det helt, och ändå åstadkommit samma resultat? Nej, givetvis inte. Jag tänker ofta på min favoritmodell inom lärande ARL (Action Reflection Learning). Vi kommer in med erfarenheter och kunskaper i ”klassrummet”, vi får mer kunskaper, övar i en trygg miljö, reflekterar tillsammans, går sedan hem och praktiserar våra nya kunskaper i skarp miljö. Lärandet byggs på i en lärloop, och vi är sällan medvetna om hur mycket vi lär oss och utvecklas under tiden.

Teorierna och modellerna må vara förenklade bilder av verkligheten (det ligger i sakens natur att de är just förenklingar av komplexa sammanhang). Men de fyller en funktion i att de ger nya infallsvinklar på ”gamla” problem.

Åter till temat återhämtning. Uppdraget inom regionen påminde mig om hur vi ofta skjuter över målet. Att vi tror oss veta vad andra behöver och att vi överarbetar. Ibland räcker det med att lyssna, lyssna på riktigt, lyssna bortom orden (globalt lyssnande som det heter inom coachingen). Detta ska jag bli ännu bättre på under 2022.

Så hur landade då min stora ambition om att utveckla andra inom återhämtning? Pladask? Nej, inte alls. Jag sa ju att jag skulle berätta om en sak jag var extra stolt över under året. Några dagar innan jul ringde en av deltagarna upp mig. Hen berättade om ett tufft Corona-år, både på jobbet och privat. Att hen hade tappat gnistan och lusten att jobba. Men att ett enkelt verktyg som vi använt: balanshjulet hade gett så mycket insikter om var ”all energi tar vägen” och att tid till återhämtning inte ens fanns på kartan…förrän nu. Vår träff och gruppen hade gett så mycket stöd och insikt om behovet av återhämtning och reflektion i vardagen. Det är jag stolt över. Att bidra – på riktigt!

Återhämtning dessa dagar mellan jul och nyår handlar för mig om skog, tystnad, tända ljus och sömn. Men också att spela kort med mina barn, laga en god middag tillsammans eller prata lite extra länge med en vän på telefon. Vi är olika och har olika behov. Och så ska det vara.

Jag önskar dig en riktigt fin och återhämtande nyårshelg – på det sätt du behöver! Inför det nya året önskar jag dig hälsa, vänskap och utveckling!